Poti spune ca esti sincer cu adevarat intr`o relatie ?

    Minciuna are picioare scurte, fie ca o spunem cu cele mai bune intentii sau nu, in cele mai multe cazuri ea reuseste sa iasa la iveala in cele mai neasteptate si nedorite momente.
    Nimeni nu suporta sa fie mintit, lucru valabil mai ales intr-o relatie de lunga durata in care minciuna nu ar trebui sa existe deoarece sinceritatea este unul din stalpii de rezistenta a relatiei. Dar, ca peste tot, exista si exceptii. Minciuna e tot minciuna indiferent de cum am intoarce-o si cum am formula-o, dar uneori te poate scoate din situatii care nu ar face decat sa provoace mai multa suferinta si dezamagire, rani ce nu pot fi inchise dupa ce se rosteste adevarul gol.
   De exemplu:
   1. Daca tu vezi o fata superba pe strada si ca baiat sincer ce esti ii spui prietenei tale,
" ... uite ce bine arata tipa aia!", te astepti din partea ei sa iti spuna "da, ai dreptate!" si sa treaca mai departe ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat sau crezi ca o sa te alegi cu o palma peste ceafa si cateva "vorbe" de dragoste?
   2. Daca tu primesti de la un coleg de serviciu pe nepusa masa o bratara si te convinge sa o accepti ce vei face, ii spui iubitului tau care este gelos cand ajungi acasa "am primit-o de la un coleg" (cu speranta ca el nu va interpreta darul ca fiind ceva gresit, dar in cele mai multe cazuri va face o scena de gelozie) sau ii spui ca ti-ai cumparat-o singura?
     Solutia corecta este sa nu gresesti si astfel nu trebuie sa apelezi la nici un fel de minciuna, dar ... cum viata are propriile sale legi esti pus in situatii neasteptate, o minciunica te poate scapa de o belea mare, o minciuna ce acopera o problema grava te poate ingropa de viu. Alegerea morala este sa fii sincer, tu ce alegi? Dar fii sincer ! :)

Comentarii

  1. e greu sa fii sincer cu altcineva daca nici cu tine insuti, de cele mai multe ori nu poti fi sincer;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?