Pisicile pot provoca avort spontan !!

    Ştiai că animăluţul tău preferat îţi poate pune sănătatea în pericol? Iată câteva afecţiuni de care te poţi îmbolnăvi dacă stai în preajma pisicilor, a căţeilor sau a altor vietăţi drăgălaşe.
- Eczemele şi micozele se iau la contactul direct cu secreţiile, blana sau pielea animalelor. Dacă observi pete ciudate sau bubiţe pe corpul lor, evită să le iei în braţe şi du-le la veterinar.
- Ulcerul gastric este cauzat şi de bacteria helicobacter pylori. Ca să te protejezi, nu respira lângă boticul a­­­­­nimăluţelor şi fereşte-te de secreţiile lor.
- Toxoplasmoza e o boală transmisă de pisici şi poate provoca un avort femeilor însărcinate sau poate afecta dezvoltarea fătului. Germenul trăieşte în fecalele animalului, aşa că gravidele trebuie să stea departe de lădiţa pisicii.
- Bruceloza deter­mină avorturi spontane şi inflamaţii ale organelor genitale. E transmisă de căţelele care au avortat sau au probleme de gestaţie. Se recomandă evitarea contactului cu a­­­­­ceste a­­­­­ni­­male.
Şi blăniţa lor poate crea probleme
       Animalele de casă lasă mult păr, în special cele care au blana lungă, de aceea trebuie periate zilnic. Altfel, firele desprinse din blăniţa lor umplu casa, iar dacă le inhalezi, rişti să faci o criză aler­gică sau un blocaj al căi­lor respiratorii. Din a­celaşi motiv nu este indicat să stai cu nasul foarte aproape de blăniţa pisicii sau a câinelui tău ori să dormi ţinând ani­mă­luţul aproape de faţă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?