Rusul cu peste 100 de limbi !!

   Vili Melnikov din orasul Storkvist, Rusia, vorbeste 104 limbi. In ultimii 11 ani el a invatat 11 limbi noi, cate una pe an. Rusul regreta sincer ca nu are suficient timp pentru a invata toate cele 6.000 limbi si dialecte din lume.
   Senzational este nu numai ca Vili stapaneste atat de bine multe limbi, ci le si vorbeste intr-un mod fluent care ar lasa mut de uimire si pe cel mai bun lingvist din lume. Poate face chiar versuri, folosind cuvinte diferite ca origine lingvistica, scrie Teen Problem.
    Fenomenalul rus a fost studiat de catre psihoterapeuti, psihologi, neurologi si lingvisti, insa nimeni nu a reusit sa gaseasca o explicatie stiintifica pentru aceste abilitati senzationale. Expertii au ajuns la cateva concluzii interesante.Ei au descoperit de ce rusul poate invata atat de usor o limba straina. Fiind copil, acesta a inceput sa colectioneze insecte si fluturi si a retinut toate numele acestora dupa denumirea in latina.
    Un alt factor important, care a condus la capacitatile intelectuale deosebite ale rusului, este reprezentat de leziunile cerebrale pe care acesta le-a suferit in timpul razboiului din Afganistan. El a fost inconstient pentru 20 de minute dintre care 9 s-a aflat in coma. Timp de trei ani, dupa incident, a resimtit dureri de cap severe dar, in schimb, a inceput sa invete limbi straine cu usurinta.
   Tehnica lui de invatare este una patentata personal: intai invata limba vizual, urmarindu-si atent interlocutorul. Apoi se declanseza un mecanism fin care ii permite sa prinda cuvintele din zbor si sa vorbeasca in alta limba. Odata ce incepe sa citeasca intr-o limba straina, in el se porneste o "melodie", creierul lui fiind gata sa asimileze noua limba. Gramatica pentru el ramane pe ultimul loc.
   Vili recunoaste ca, de multe ori, i se intampla sa inteleaga un text dat fara sa cunoasca limba in care este scris. Astfel de abilitati a posedat arheologul englez John Evans care a trait in secolul 19. Acesta, cu usurinta si fara nici un fel de cunostinte, reusea sa citeasca 80 la suta dintr-un text sumerian.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

~ Parerea ta conteaza pentru mine ~

Postări populare de pe acest blog

Să ne imaginăm zic...

Mă doare`n cot de ce spune lumea ?!!?